9 stappen voor het organiseren van een geslaagde housewarming

9 stappen voor het organiseren van een geslaagde housewarming

Een housewarming organiseren is dé manier om je nieuwe woning te vieren. Maar de organisatie ervan vereist wel enige voorbereiding en kan al snel tijdrovend worden. Geen paniek, wij zijn hier om je zo goed mogelijk te helpen! Denk aan het managen van de gasten op basis van de beschikbare ruimte, het kiezen van een geschikte datum, het voorbereiden van eten en drinken, enzovoort.

Hier zijn alle essentiële stappen om een housewarming te organiseren met vrienden of familie:

Samenvatting


    1. Bepaal de datum en tijd

    Het eerste wat je moet doen, is een datum kiezen die voor de meeste genodigden geschikt is, bijvoorbeeld in het weekend of een avond aan het einde van de week.

    Plan de datum ruim van tevoren, zodat je gasten deze in hun agenda kunnen vastleggen. Aangezien een housewarming meestal ‘s avonds wordt gevierd, kun je de start van het feest in de vroege avond plannen, zodat iedereen de tijd heeft om aan te komen.

    2. Bereid de uitnodigingen voor

    Dit hangt natuurlijk af van de ruimte in je nieuwe woning. Bepaal vooraf het maximale aantal mensen dat je kunt ontvangen en maak een lijst van de genodigden.

    Om het origineler te maken dan een simpele sms of groepschat, kun je je gasten een uitnodiging of kaart per post sturen, om er een speciaal moment van te maken!

    Je kunt ook een online inschrijvingssysteem gebruiken, zodat je precies weet wie aanwezig zal zijn op je housewarming.

    3. Denk vooruit over het eten

    Serveer snacks en drankjes die gemakkelijk te consumeren zijn. Houd rekening met eventuele dieetwensen; zorg altijd voor een paar vegetarische en glutenvrije alternatieven om aan de behoeften van je gasten te voldoen.

    Je hoeft geen ingewikkelde of uitgebreide maaltijden te serveren. Kies voor een gevarieerd en origineel buffet dat gezelligheid uitstraalt. Als je geen tijd hebt om alles zelf te organiseren, kun je een cateraar of supermarkt inschakelen.

    Originele ideeën voor je buffet:

    • Verschillende amuse-bouches (zoals zalmtoastjes, verrines, petit-fours)
    • Rauwe groenten met dips (zoals guacamole en hummus)
    • Chips en hartige snacks
    • Droge worst
    • Huisgemaakte soepjes of gaspacho
    • Kleine desserts of een speciaal gemaakte taart voor de gelegenheid

    4. Regel de drankjes

    Het kiezen van drankjes is net zo belangrijk als het eten bij een housewarming.

    Kijk naar de lijst van je gasten en bedenk welke drankjes je wilt aanbieden op basis van hun voorkeuren. Zorg voor een paar non-alcoholische opties, zoals vruchtensap of frisdrank. Als je alcohol serveert, kun je een selectie aanbieden, zoals verschillende soorten bier, rode en witte wijn, en sterke drank.

    Voor een originele touch kun je een speciale punch bereiden voor het evenement. Een zelfgemaakte punch (alcoholisch of niet) is altijd een goed idee. Nodig een paar vrienden uit om het van tevoren samen te maken. Zorg er ook voor dat er water beschikbaar is, in flessen of in een karaf met filter.

    5. Organiseer spelletjes

    Spelletjes zijn een geweldige manier om de sfeer op te vrolijken, zelfs de meest verlegen gasten te betrekken en verveling te voorkomen.

    Kies activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen, zoals Twister, karaoke, kaartspellen of beer pong. Laat je creativiteit de vrije loop!

    6. Maak je geen zorgen over decoratie

    Een housewarming vereist niet veel decoratie, maar je kunt wel enkele unieke accenten toevoegen.

    Bijvoorbeeld, gebruik ballonnen bij de voordeur of hang een feestelijk “Welkom”-bord op om je huis gemakkelijk herkenbaar te maken. Binnen kun je kiezen voor bloemstukken, opblaasbare ballonnen of sfeerverlichting om de ruimte op te fleuren.

    7. Geef een rondleiding aan je gasten

    Een housewarming draait ook om het laten zien van je nieuwe woning aan je gasten.

    Geef je gasten bij binnenkomst een persoonlijke rondleiding door je huis in plaats van dit voor alle genodigden tegelijk te doen. Dit geeft hen de kans om het huis beter te zien en biedt een persoonlijk moment met jou als gastheer of gastvrouw.

    8. Zorg voor muziek en entertainment

    Tijdens een housewarming houdt iedereen van dansen en goede muziek.

    Maak een playlist en zorg voor goede geluidsapparatuur. Houd het geluidsniveau onder controle en zorg voor een gevarieerde muzieklijst, van disco tot hits uit de jaren 2000. Zo is er voor elk wat wils!

    9. Informeer je buren van tevoren

    Vergeet niet om je buren vooraf te informeren, zodat je een bezoek van de politie om 1 uur ‘s nachts vanwege geluidsoverlast voorkomt.

    Het is ook een goede gelegenheid om jezelf voor te stellen als nieuwe bewoner in de buurt. Nodig je buren uit voor een drankje op de avond zelf! Dit helpt om meteen een positieve relatie met hen op te bouwen.


    Beheer het aantal deelnemers aan je housewarming gemakkelijk met de online inschrijvingstool van Weezevent!

    Meer weten

    Gerelateerde artikels

    nieuwsbrief-succes